DET BÄSTA FRÅN BROMMA

En sida helt tillägnad vårt härliga Bromma, dess historia, nutid och med blicken riktad mot framtiden. Vi följer utvecklingen och skriver om vad som händer i Bromma - från företagsutveckling till nya byggen, kulturevenemang och mycket mer.

EN NÄRFÖRORT I STOCKHOLMS KOMMUN

Nya fenomen inom catering i Stockholm

Precis som alla branscher gäller det att hela tiden vara innovativ och ligga steget före för att kunna upprätthålla ett framgångsrikt företag som är konkurrenskraftigt på marknaden. I Sverige, och speciellt Stockholm, har vi kunnat följa en sådan utveckling inom cateringbranschen under det senaste året. Det som för några månader sedan ansågs vara ett osäkert experiment har idag blommat ut till en helt ny gren inom just catering. Den mobila cateringen, eller foodtrucks, verkar vara här för att stanna.

Catering som vi känner den

Det finns många olika typer av catering i Stockholm och i andra städer. Det är ett utbrett fenomen som visat sig vara väldigt populärt och uppskattat bland både privatpersoner och företag. Denna popularitet har troligtvis att göra med smidigheten och kvaliteten på det som går att få tag på genom catering. De flesta av oss har nog varit med om att ett större event är aktuellt, exempelvis dop, bröllop, studentmottagning, personalfest eller en sammankomst av annat slag.

Under events som dessa är det inte ovanligt att ett flertal gäster dyker upp. Gäster som förväntar sig något att dricka och att äta när de väl kommer till festen. Som en eller ett fåtal värdar och värdinnor kan det bli knepigt och dyrt att styra upp mat, tilltugg och dryck på egen hand. Därför kallas catering in. På så sätt kan värdar och värdinnor slappna av och veta att gästerna kommer få bra mat gjord på råvaror av hög kvalitet utan att de behöver oroa sig över att stå och slita i köket.

Rullande minirestaurang

Mobil catering fungerar inte riktigt på samma sätt som ”vanlig” catering. Istället för att det rör sig om ett stort kök med mycket personal som lagar och kör ut mat till kunden sker allt på samma ställe. Den mobila cateringen tar sig ofta form av ett fordon med ett lastutrymme där fungerande kök och skafferi monterats. Ett fåtal personer, vanligtvis en eller två, arbetar med att laga och dela ut mat på beställning. Lite som ett gatukök.

Skillnaden är att den mobila cateringen är just mobil och därför åker runt till olika folktäta platser för att sälja sina produkter. De flesta företag som sysslar med mobil catering skriver ofta ut på sina hemsidor eller sociala medier var de kommer stå varje dag, allt för att kunderna ska kunna komma dit och prova på just deras mat. Många företag som sysslar med mobil catering erbjuder också att komma med sin foodtruck till event som exempelvis företag håller för sina anställda.

Något för alla

Eftersom den mobila cateringen blivit så populär finns det idag många olika inriktningar på dessa också. Det finns allt från tacos, hamburgare, husmanskost, sydamerikanskt, asiatiskt och många fler inriktningar. Företagsmässigt är en fördel med mobil catering att det är lättare att prova på och introducera nya maträtter och kök på matmarknaden. Finns det en ny spännande men snäv tanke som ändå är ganska osäker, kan det vara riskfyllt att öppna en restaurang. Då kan det vara bättre att testa i en mindre skala först, genom mobil catering.

12 May 2022

DET BÄSTA FRÅN BROMMA

En sida helt tillägnad vårt härliga Bromma, dess historia, nutid och med blicken riktad mot framtiden. Vi följer utvecklingen och skriver om vad som händer i Bromma - från företagsutveckling till nya byggen, kulturevenemang och mycket mer.